Oddelki

Splošni pogoji

Lilamila.si (Lilamila.com, Lilamila.de) je spletna trgovina, s katero upravlja Jasna Premrov s.p., Na Stolbi 5, 1000 Ljubljana, matična številka 3618790000, davčna številka 14792907, v nadaljevanju "ponudnik". Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletnega mesta izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Lilamila.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so za kupce zavezujoče, zato priporočamo, da pogoje poslovanja redno preverjate.

Splošno

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z zakoni RS, ki opredeljujejo trgovsko dejavnost (Obligacijski zakonik - OZ-1, Zakon o varstvu potrošnikov – ZVPot in Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami – ZVPNPP) ter s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Preko telefona smo vam na voljo ob delavnikih med 9. in 16. uro. Spletna trgovina Lilamila.si posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku ter izključno na področju Slovenije.

Uporabniki

Spletna trgovina omogoča hiter nakup brez registracije in prijave v trgovino. Uporabnik izbere ta način s klikom na gumb "Nakup kot gost" v blagajni trgovine.

Pred nakupom se lahko vsak uporabnik prijavi v spletno trgovino z elektronskim poštnim naslovom in izbranim geslom. Pogoj za prijavo je predhodna registracija uporabnika in potrditev registracije s strani spletne trgovine.

V spletno trgovino se lahko registrirate kot fizična ali pravna oseba.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Z enim e-poštnim naslovom lahko ustvarite eno uporabniško ime.

Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini Lilamila.si so navedene v evrih in ne vsebuje ddv-ja, saj DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Naročanje

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom na »dodaj v košarico«. Stran vas bo vodila skozi celoten proces, od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi odstranite. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš elektronski naslov potrdilo o naročilu.

Pogodba je sklenjena s potrditvijo naročila, to je, ko uporabnik na svoj elektronski poštni naslov prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno.

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri ponudniku in so dosegljivi v uporabniškem računu posameznega uporabnika.

Načini plačila

  • po predračunu na transakcijski račun ponudnika
  • po povzetju

Dostava in dobavni roki

Pošiljke za nas dostavlja DPD d.o.o. Vsa naročila praviloma odpremimo naslednji dan po prejemu naročila, razen tistih, za katera čakamo plačilo po predračunu. Naročila prejeta čez vikend odpremimo v ponedeljek. Naročila prejeta med prazniki pa prvi delovni dan po le-teh.

Pošiljka bo dostavljena na naslov, ki ste ga izbrali ob naročilu.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov in znaša za dostavo na območju Republike Slovenije 3,80€. Cena dostave izven Republike Slovenije se določi skladno z vsakokratnim cenikom Pošte Slovenije d.o.o.

Pošiljka bo dostavljena na naslov, ki ste ga izbrali ob naročilu.

V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila, ki jo uporabite pri morebitnih vprašanjih naslovljenih na nas.

Spletna trgovina Lilamila.si ni v nobenem primeru odgovorna za morebitno prekoračitev roka dostave, katere vzrok nastane po odpremi pošiljke. Prizadevali si bomo, da boste pošiljko prejeli v najkrajšem možnem času.

Praviloma so vsi izdelki na spletni strani Lilamila.si na zalogi. Če naročenega blaga izjemoma ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Pri izdelkih lahko pride do razlik v tonu barve med fotografijo in dejansko barvo izdelka. Toni barv so odvisni tudi od nastavitve vašega računalnika.

Večina izdelkov na spletni trgovini Lilamila.si so unikati, kar pomeni, da lahko pride do manjših odstopanj pri barvah, oblikah, vzorcih, velikostih.

Preklic naročila

Uporabnik lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v roku dveh (2) ur po potrditvi naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti po telefonu na št. 051 744 622. V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

Odstop od pogodbe (vračilo izdelkov)

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo, imajo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih dneh na kontaktni naslov ponudnika sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok za vračilo začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Če so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Tudi sicer mora kupec prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv on sam.

Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo najkasneje v 14 dneh nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Svetujemo, da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje.

Naslov za vračilo izdelkov je Jasna Premrov s.p., Na Stolbi 5, 1000 Ljubljana.

Varovanje osebnih podatkov in zasebnost

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe pravilnega izvajanja svojih storitev in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik vaših podatkov ne bo nikoli posredoval v druge namene ali tretji osebi, razen, ko je to potrebno za izvedbo naročila. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe.

Spletna trgovina ob registraciji trajno hrani vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu. Uporabnikom je preko uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Avtorske pravice

Spletna trgovina Lilamila.si, blagovna znamka Lilamila.si, vsi podatki, opisi izdelkov, slike artiklov in grafika ter ostali elementi, prikazani na spletnem mestu ponudnika, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Slike artiklov predstavljajo dejansko stanje lastnosti izdelka (sestava, oblika, barve...).

Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Za vsa dodatna vprašanja nas lahko pokličete na 051 744 622 ali nam pišete na info@lilamila.com.